FORUM "Τα μαθήματα αλλιώς"

"Η βεντάλια από το χθές στο σήμερα"

Η συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων στο 4ο Forum, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, μέσα από μια μουσικοχορευτική παράσταση, γεμάτη χρώματα, φαντασία και αιθέρια κίνηση.
Η χορευτικοί σχηματισμοί με σύμβολο την βεντάλια, μας ταξίδεψαν στην μαγεία της Άπω Ανατολής, μέσα από την τεχνική του κλασσικού μπαλέτου. Μια χορογραφία του Κωνσταντίνου Πετρίδη, γεμάτη ευαισθησία, πλαστικότητα κινήσεων και άριστη χορευτική εκτέλεση, από τα κορίτσια της σχολής χορού, Φίλης Μάντζιαρη. 
Άψογες οι ερμηνείες, των μουσικών κομματιών "Meditationviolin" και "Elegie" του Faure, από τον Χριστόφορο και Μαρία Έλλη Πετρίδου. Χορευτικοί αυτοσχεδιασμοί από τον Ηλία Τσάκωνα και Δέσποινας Τοκμακίδου.
Η βεντάλια, μέσα από την ιστορική της αναδρομή, που παρουσίασε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κ.Ω.Θ. Ελένη Πεσιρίδου και o Δαυίδ Ναχμίας, μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές, με διαφορετική εθιμοτυπία και κοινωνικούς κανόνες.
Η Ισπανική μουσική, κάτω από τους ήχους της κιθάρας του  Δημήτρη Τολιάδη και τη "μπριόζα" ερμηνεία, της Κατερίνας Μήρτσιου, σε τραγούδι του Federico Garcia Lorca ολοκλήρωσε θεαματικά την μουσικοχορευτική διαδρομή της βεντάλιας, από το χθές στο σήμερα. 
Την παράσταση πλαισίωσαν οι συλλεκτικές βεντάλιες της Ένης Κίνης.


















Σχόλια