Δημοσίευμα της εφημ."Μακεδονία" για την επιχορήγηση του ΚΩΘ

Επιχορηγείται το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Στην κατηγορία: Τέχνες
Ημερομηνία: 15/07/2011


Οι δυσχερείς οικονομικές συγκυρίες επέβαλαν μείωση σε όλες τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, για τον λόγο αυτό κατά το τρέχον έτος το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 650.000 ευρώ.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών Γιάννη Ζιώγα, Σοφίας Καλαντίδου και του αείμνηστου Άγγελου Τζέκη για τα προβλήματα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Νικητιάδης ενημερώνει ότι στη θέση του διευθυντή τοποθετήθηκε η κ. Λόλα-Θεοδώρα Τότσιου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. που έχουν παραιτηθεί θα αντικατασταθούν άμεσα. Αναφερόμενος στη διαβάθμιση των σπουδών ο υφυπουργός τονίζει ότι “λειτουργεί ομάδα εργασίας από έγκριτους μουσικούς για την αναμόρφωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Διερευνάται επίσης η δυνατότητα συνεργασίας με το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προκειμένου να διαβαθμιστούν τα πιστοποιητικά σπουδών που εκδίδουν τα ωδεία”.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν καταγγείλει τα σοβαρά προβλήματα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης λόγω υποχρηματόδοτησης, που το οδηγούν στην απαξίωση. Έχουν επισημάνει επίσης προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που οδηγούν καθηγητές και σπουδαστές “σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, καθώς η διαλυτική αυτή κατάσταση κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη λειτουργία του ωδείου και οδηγεί στο κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίησή του”.

[Πηγή: http://www.makthes.gr/news/arts/77192/ ]

Σχόλια